Alexander Gustafsson namerno seče protivnike

JonGus

Dolazimo do jedne situacije od koje zastaje dah. Naime približava nam se konačno revanš jednog od najluđih modernih ratova u MMA sportu, Jones vs Gustafsson 2.

Svi jedva čekamo da vidimo kako će ova dva velika borca ponovo stati jedan naspram drugog u oktagon. Iz razgovora sa jednim od ozbiljnijih evropskih boraca saznli smo da je Gustafsson u njihovom prvom meču, u 2:25 prve runde desnim zamahom namerno posekao Jonesa vrhom rukavice, rekavši da je to uradio da bi vratio Jonesu jer je ovaj pokušao da mu opovredi koleno, da citiramo Gustafssona “ legalnim potezon nelegalno otkine kolena,” rekao je, i dodao ”Pa sam iskoristio tadašnji mali propust velike organizacije da isto na legalan način nelegalno posečem glavu nabeđenog. Ne postoje MMA rukavice kojima to ne mogu da izvedem.” zaključio je Gustafsson za kraj.

Mi smo veoma impresioniran ovom veštinom koju Gustafsson poseduje. Pogotovo je fascinantna činjenica da on tu svoju veštinu ne koristi uvek. Postavlja se pitanje, gde bi Gustafssonu bila granica da koristi svoj pun repertoar veština. Pogledajte snimak prve borbe imajući na umu ovo što ste sad saznali. Trenutak je na 8:50, gledajte pažljivo kako se tok borbe menja posle toga.