HEADHUNTER KREĆE PO NOVI GLAVU

22528213_1841211576189814_3204632398808578248_n

Marko Radaković: “Dolazim spreman, kako fizički, tako i psihicki. Naravno idem po pobedu.

Kako je počela tvoja sportska karijera i kako si odabrao MMA sport?

Moja sportska karijera je počela jako rano, kada sam negde 1997. sa svojih 7 godina prvi put ušao u salu Odžk Beograd, tačnije njihov ogranak koji se nalazio u Pančevu, i koji je vodio velik trener, a još veći čovek, cika Marko Atanasov. Tu sam se zadržao nekih godinu dana, da bih zatim prešao u džudo klub Dinamo Pančevo, za koji sam se takmičio do svoje 13 godine. Imao dosta uspeha na domaćim takmičenjima. Nikad nisam bio vrhunski potencijal, ali kažu da sam bio perspektivan. U ranom detinjstvu sam trenirao i plivanje, odbojku, karate, ali su me uvek nekako najviše privlačili borilački sportovi. 2009. počinjem da treniram kikboks u lokalnom klubu, nakon 6 meseci odradjujem i prvi meč, pobedjujem nokautom u trećoj rundi. Tada preko svog prijatelja Srdjana Sekulića odlazim prvi put u tadašnji CDS, koji je vodio i vodi Jovan Manojlović Kameni. Tu su trenirali pored mnogih i tada naši najbolji borci Aleksandar Rodja Radosavljević i Dragan Gagi Tešanović, koji su kasnije postali i moji treneri. Dva velika čoveka od kojih sam puno naučio i kojima puno dugujem. Posle prvog treninga sam video da je to to. Privukla me je raznovrsnost tehnika i to što na svakom treningu naučiš nešto novo. Te 2010. godine, počinje moj MMA put.  

 

Profesionalni skor ti je 5-1. Pobedjivao si odlične borce kao što su Pijuk i Soldić. Koja borba ti je najdraža i zašto?

Ja sam verovatno jedan od retkih boraca kojima je omiljena borba ona koju je izgubio. U svojoj amaterskoj i poluprofesionalnoj karijeri sam pored 7 pobeda doživeo i 2 poraza, oba sam ubrzo revanširao. 2015. sam počeo svoju profesionalnu karijeru, a od 2011. bio neporažen. Moj “najdraži” meč dogodio se decembra 2016. godine na WFC 21 u Austriji gde sam izgubio od Italijanskog borca Kristijana Brinzana, nokautom. Nakon 4 minuta borbe i moje apsolutne dominacije. To je meč u kom mi je sve što sam zamislio polazilo za rukom. Udarcima sam bacao protivnika u nokdaun. Imao dva bacanja, kontrolu na žici, bukvalno sve…a da on mene nije ni pipnuo. Tada sam ga potcenio i pomislio da ga imam. Tada me je i pogodio. Ovaj meč mi je apsolutno najdraži jer sam iz njega izvukao pouku za celu karijeru, a to je da nikad ne treba podceniti nikoga i da meč traje dok ne završiš sprotivnika, a ne do trenutka kad ti u svojoj glavi pomislis da je gotov. Tako da me je ovaj poraz posle 6 godina dobro spustio na zemlju i naterao da dobro razmislim i u narednim mečevima budem puno oprezniji.

 

Šta smatraš svojom najjačim oružjem, a na čemu još moraš da poradiš?

Glavnim oružjem smatram svoju glavu. Mislim da sam psihički stabilan tokom celog meča. Nemam psiholoske uspone i padove koje imaju mnogi borci. Što se tiče fizičkih predispozicija, smatram da ih imam puno, i da sam kompletan borac. Naravno da na svakom oružju treba puno raditi. Uvek ima prostora za napredak, kako u svakom segmentu borenja, tako i u fizičkom aspektu.

21743533_10213801432180195_1062584914097782570_o

Počeo si saradnju sa Cobras Managementom. Kako je došlo do saradnje?

Da, saradnju sa Cobras Managementom ostvarujem prvim mečom pod njihovim okriljem u MFN promociji. U pregovorima smo još od početka juna, s tim da sam bio bukiran mečevima do kraja godine. Plan je bio da sačekamo da prodje ova godina i svi ti mečevi, pa da ozvaničimo saradnju. Kada je sa tim zakazanim mečevima sve krenulo nizbrdo, naime puno regionalnih boraca koje ne bih imenovao me je ili odbilo ili otkazivalo po par puta, uvideli smo da nema svrhe da čekamo sledeću godinu. Bukvalno sam išao iz kampa u kamp a bio bez meča, što je besmisleno. Tako da ćemo saradnju uskoro ozvaničiti potpisivanjem ugovora, ako sve bude kako treba na nastupu u Nemackoj koji me očekuje.

22448574_10214009742227816_7638102394712155471_n

Kaži nam nešto o svojoj predstojećoj borbi? Kakav je protivnik? Imaš li spremljenu taktiku?

O momku ne znam puno. Nisam stigao da ga gledam, ali ovaj meč shvatam vrlo ozbiljno. Kao i svaki do sad. Dolazim spreman, kako fizički, tako i psihicki. Naravno idem po pobedu.

 

Za kraj, imaš li planove na duže staze? Borbe koje bi voleo da odradiš u budućnosti?

Planovi su mi veliki. Kratkoročni plan mi je da pobedim ovaj meč u subotu i da to sve prodje bez nekih velikih povreda. Nakon toga me sigurno čeka MFC u decembru u Podgorici, gde ću nastupiti u main eventu. Što se tiče nekih dugoročnih planova, voleo bih da u sledećoj godini nastupim u nekoj velikoj organizaciji. Smatram da sam vrlo blizu toga. U ranijim intervjuima sam govorio da je moja omiljena promocija poljski KSW. Velika mi je želja da jednog dana nastupim tamo. Održali su ivent pod nazivom KSW 39 : Colloseum na nacionalnom stadionu u Varšavi pred 58,000 ljudi, što je prvi put zabeleženo u MMA svet. Bila bi mi čast da nastupim na takvom jednom iventu.