Collision Fighting League opravdao očekivanja

JCF_5489

Sinoć je u Beogradskoj hali ’’Pionir’’ održan prvi po redu Collision Fight League. Novooformljena organizacija koja ima za cilj objedinjeno promovisanje domaće i regionalne kikboxing i MMA scene je izašla sa ozbiljnim imenima, poput Darka Stošića koji je predvodio evet, zatim Tomaszom Scerwinskim, Dušanom Džakićem, Vasom Bakočevićem, Radetom Opačićem i mnogim drugima, o čijem ćemo učinku pisati u nastavku ovog teksta.

Glavni program su otvorili Michal Helbich i Zoran Grozdanić. Sam početak ovog kik box duela je bio dosta neugodan za našeg borca, ali se Zoran krajem prve runde vratio u meč i tim tempom završio. Pobedu je ostvario sudijskom odlukom. Grozdanić je pokazao veliku srčanost i opravdao napise o njemu kao budućnosti srpskog kik boxa!

JCF_6397

Naredni meč radili su Edin Sinanović i Nemanja Škorić, takođe po k-1 pravilima. Usledila je slična situacija kao i u uvodnom duelu. Loš start Škorića, jedan silovit high kick protivnika a zatim dominacija u preostale 3 runde. Sudijskom odlukom radila se i extra runda u kojoj je naš Nemanja u potpunosti držao kontrolu ringa i vladao situacijom. Rezultat toga je pobeda, odlukom sudija.

Duel dama, Marine Spasić i Donatele Panu je bio sledeći na programu. Iskusna Donatela je u meču izgledala potpuno bezopasno, a Marina je održala obećanje i svojom ’’mladošću-ludošću’’ došla do trijumfa koji joj je obezbedio WKN pojas!

JCF_7999

Tomislav Cukol i Bojan Gajić su nastavili program. Treba napomenuti da je Cukol ušao kao zamena za Azerbejdžanskog šampiona, koji je otkazao učešće. Gajić je silovitim udracem završio ovaj duel, u prvom minutu prve runde i zaradio ovacije publike u ’’Pioniru’’.

Posle ovog meča u ring su izašli dugoočekivani Vaso Bakočević i Tony Peruško! Imajući u vidu incident sa merenja, u kome je Vaso uhvatio za gušu Hrvatskog borca, publika je u delirijumu dočekala izlazak ova dva borca! Vaso Bakočević je slavio sudijskom odlukom, sve vreme dominirao i pokazao zašto važi za jednog od najpoznatijih i najzanimljivijih boraca regiona. Kako rekoše ’’domaći Conor McGregor’’! Bakočević je serijom bacanja kontrolisao situaciju i pobedio sudijskom odlukom. Ono što je pohvalno istaći, Vaso se po završetku duela poklonio rivalu i dokazao da pravi odličan show za fanove, ali i da ne zapostavlja sportske principe!

JCF_9593

Dušan Džakić, miljenik domaće publike je bio sledeći, i njegov meč sa Benchoine Sofraine-om. Problem sa merenja je rešen, Sofraine je postigao traženu kilažu i meč je mogao da počne. Ovde se nastavio trend dominacije domaćih boraca, te je Džakić prekidom u prvoj rundi (GNP) slavio. Ovom pobedom naš medijski najzastupljeniji borac se vratio u borilište, nakon višemesečne pauze zbog povrede oka. Džakić je i ovoga puta ostavio srce u ringu, pa zagrliio protivnika i time dokazao da su preemotivne izjave sa zvaničnog merenja, date u žaru borbe, a posle mukotrpnog procesa skidanja kilaže kroz koji borci prolaze. Malo je reći da je u publici nastalo opšte slavlje!

JCF_9738

Program se nastavio duelom Dimitrisa Vakakisa i Radeta Opačića, u K-1 disciplini. Grčki borac je samo u početnim momentima delovao sabrano, a zatim u potpunosti bio izdominiran snažnim udarcima nade srpskog kik boxa, u teškoj kategoriji! Opačić je pokazao veliki napredak, a njegovi siloviti high kickovi će dugo ostati upamćeni! U odnosu na prošlogodišnji nastup na K-1 turniru u ’Genex Impuls Hall-u’’, gde je došao do polufinala a bio pobeđen od legendarnog Fabia Kwasia, ovo je Rade Opačić koji juriša ka evropskom i svetskom vrhu!

JCF_0292

Tomasz Szerwinski i Darko Stošić su zatvorili Beogradsko veče borbi. Darko je u prvom minutu prve runde nokautirao Poljaka i dokazao da su reči Szerwinskog o Stošićevom budućem angažmanu u Bellator-u ili UFC-u sasvim opravdane. Oba borca su od merenja pa do samog meča pokazala sportski duh i pohvalno se izražavala jedan o drugom. Šta je sledeće za Darka? Angažman ’’preko okeana’’, Bellator, UFC, WSOF, možda Rizin? Odgovor zasigurno stiže u narednim nedeljama. Ako je suditi po ljudima koji su Darku asistirali u uglu, među kojima je legendarni Stipe Drviš, i po sve češćim pripremama sa Cro Copom, Darka očekuje neki od najvećih svetskih oktagona!

JCF_1034

Na kraju, ali ne i najmanje važno, podsećamo da je kik box klub Sinđelić koji je učestvovao u organizaciji celog eventa bio na visini zadatka, kako u organizacionom tako i u borilačkom smislu. Event je zahvaljujući Nikoli Pavkoviću, čelniku ovog kluba prošao poput najvećih evropskih smotri borilačkih veština, a  njegovi borci su svi, do jednog ubeležili pobede!

Zahvalnost ide i televiziji Pink, koja je tehnički deo priredbe odradila savršeno i pokazala da u televizijskom smislu, ne zaostaje za velikim svetskim gigantima televizijske produkcije.

Vidimo se na nekom narednom CFL-u! Sportski pozdrav, od redakcije MMA magazina.