UFC 212

jose-aldo-max-holloway-ufc-212-onsale-belts

UFC ovog vikenda održava svoj 212. po redu event, koji će se održati u Rio De Janeiru. Card obiluje zanimljivim imenima zemlje domaćina, a predvode ga legendarni Jose Aldo i Max Holowey,u borbi za titulu prvaka pero lake kategorije. Podsetimo, pred kraj prošle godine Conoru McGregoru je oduzet pojas i titula prvaka ove kategorije, nakon što je on postao prvak lake. Posle toga,  Jose Aldo pobeđuje Frankie Edgara, i postaje prvak. Max Holowey osvaja titulu privremenog prvaka u meču protiv Anthony Pettisa, pa je sada prilika da jedan od ova dva borca postane legitimni prvak pero lake divizije. Sunaslovna borba je ona između Claudie Gadelhe i Karoline Kowalkiewitz. No, pre toga, pozabavićemo se kompletnim fight cardom.

Erik Silva vs. Yancy Medeiros

Event otvaraju ova dva fenomenalna borca lake divizije. Eric Silva je perspektivni borac, koji jedini problem ima sa mečevima u kojima je favorit, koje treba na papiru da dobije, u svim drugim okolnostima,njegov je učinak odličan, a on veoma zanimljiv za gledanje. Dolazi iz pobede protiv  Luana Chagasa. Yancy Medeiros je borac koji dolazi sa Hawai-a, ima vrlo uzbudljiv stil i od njega se puno očekuje. U ovom meču traži priliku za prodor na listi najboljih boraca lake kategorije. Dolazi iz pobede nad Sean Spencerom. Favorit u ovom duelu je svakako Silva, ali Medeiros ima sve šanse za prvo iznenađenje večeri!

Paulo Henrique Costa vs. Oluwale Bangbose

Paulo Henrique je borac koji u karijeri ne zna za poraz! On za sada ima savršen skor, 9-0! Protivnik mu je Oluwale Bangbose, koji dolazi iz poraza od Cezara Fereire, a ukupan skor unutar UFC mu je 2-1. Favorit prema mišljenjima stručnjaka je Henrique, a ovde nas očekuje izuzetno zanimljiv stilski match up, unutar srednje divizije. Oba borca su vrlo eksplozivna i ponata po prekidima.

Vitor-Belfort-Nate-Marquardt

Vitor Belfort vs. Nate Marquardt

Šta reći za čoveka poput Vitora, sem da je živa legenda MMA sporta! Poraz od Kevina Gasteluma je svim znalcima upalio alarm i stavio do znanja da je vreme da Vitor okači rukavice i klin. No, to se ipak nije desilo, a hoće li nakon duela sa Marquardtom, ostaje da vidimo. Nate Marquardt je takođe iskusan borac, sa velikim brojem nastupa za najjaču svetsku promociju. On dolazi iz poraza protiv Sam Alvey-a. Uloga favorita u ovom duelu ide Vitoru, od koga se očekuje dominantna pobeda u svom najavljenom oproštajnom nastupu. Hoće li to zaista biti tako, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, šta god napravio, Vitor ostaje velikan MMA i UFC-a!

UFC-212-640x370

Karolina Kowalkiewitz vs. Claudia Gadelha

Duel ove dve dame predstavlja veoma zanimljivo uparivanje dve pretežno stand up-u okrenute borkinje. Obe ih ujedinjuje činjenica da su gubile od iste protivnice, i da su im to jedini porazi, pa bi pobednica stala u red da ponovo napadne pojas u vlasništvu Joanne Jedrzejcyk. Claudia drži skor 14-2, a oba puta je gubila od Joanne. Poslednji meč je radila protiv Cortney Casei,i pobedila.  Karolina je poslednji meč imala protiv Joanne, i jedina je koja ju je propisno namučila i izgubila sudijskom odlukom. U ovakvom odnosu snaga veoma je teško imenovati favorita, ali ako to baš moramo, onda ta uloga pripada Claudii Gadelhi, a razlog je prethodni meč u kome je pobedila kao i prednost domaćeg terena.

UFC-212

Jose Aldo vs. Max Holowey

O Jose Aldu su sve priče već rečene, momak je čak 10 godina bio apsolutni vladar pero lake divizije, odradio čak 28 profesionalnih mečeva, u kojima beleži dva poraza. Jedan je opšte poznat, od Connora McGregora, s kraja 2015, a drugi seže u davnu 2005 do Luziana Azeveda. Sve ostale je ubedljivo dobijao! U tom nizu su Cub Swanson, Frankie Edgar, Uriah Faber, Ricardo Lamas, Keny Florian, Chad Mendes… i mnogi drugi! Može li Aldo nazad, na staze stare slave, da dokaže da je Connor u njegovom životu samo ružna epizoda, videćemo za dva dana. Max Holowey, s druge strane, dolazi u pobedničkom naletu i predstavlja novu generaciju boraca. On drži skor od 17 pobeda i 3 poraza. Poraze su mu naneli Conor McGregor, Dustin Poirier i Dennis Bermudez, a zajednička karakteristika svoj trojici je agresivan stan up. Jose Aldo takođe spada stilski u tu grupu, pa ostaje da vidimo šta se u game planu Maxa Holoweya popravilo i da li je to dovoljno za njegovo krunisanje kao šampiona pero lake kategorije. Svakako je i ovde teško dati ulogu favorita, ali na papiru ona odlazi Jose Aldu.

Nakon što smo vas proveli kroz fight card, jasno je da UFC 212 obećava odlične mečeve, koje nikako ne treba propustiti! Zato ostanite budni u noći između subote i nedelje i ispratite ovaj borilački spektakl!