UFC Fight Night Stockholm

UFC_Stockholm_2017

UFC se za koji dan vraća na evropsko tlo, eventom u prestonici Švedske, Stocholmu. Ovaj fight card je za nas posebno interesantan, budući da na njemu nastupaju dva borca sa ovih prostora. Bojan Veličković, najuspešniji srpski MMA borac će ukrstiti rukavice sa Nikolasom Musokeom, dok će Damir Hadžović otvoriti ovaj event, borbom protiv Marcina Helda.

Damjan Hadžović vs. Marcin Held

Event u Stocholmu otvaraju Damir ’’Bosnian bomber’’Hadžović i Marcin Held. Perspektivni bosanskohercegovački borac je u elitnoj promociji debitovao na eventu u Zagrebu, kada je poražen od strane Mairbeka Taisumova. Ovoga puta Damir traži pobedu protiv Marcina Helda, borca kome je pobeda i više nego neophodna, jer dolazi sa dva vezana poraza od Joe Lauzona i Diega Sancheza. Poljak je pretežno orijentisan na parterne tehnike, dok mu je stand up kritična tačka. Nije se najbolje snašao protiv tzv. ’’brawlera’’, poput Sancheza i Lauzona. Tu Damir tražo svoju šansu, jer upravo stand up i brze razmene jesu stil koji mu odgovara.

18623169_10211246221143031_1485040332_n

Bojan Veličković vs. Niko Musoke

Meč najboljeg Srbina u UFC-u svakako željno iščekujemo, a još jednom ćemo se podsetiti glavnih Bojanovih prednosti u ovom duelu. Bojan je u UFC-u dosada odradio tri meča, i ubeležio sva tri moguća rezultata, pobedu, poraz i nerešen skor. Bojan je u prethodnih godinu dana veoma aktivan i sa formom u usponu. Musoke je borac koji se u oktagonu nije našao skoro 2 i po godine! Poslednji meč je radio Januara 2015. Musoke je borac koji forsira parter borbu, što će Bojanu veoma odgovarati, obzitom na dobru podlogu u BJJ. Stand up Musokea je slaba tačka, te bi Bojan lako mogao da profitira, ako se odluči za oštar početak i pressing u tom segmentu.

Jack Hermanson vs. Alex Nicholson

Glavni program otvaraju Hrmanson i Nicholson. Hermanson je domaći borac od koga publika u Stocholmskoj areni puno očekuje. Njegov iz od 9 pobeda je prekinuo Cezar Fereira, s kraja prošle godine. Hermanson je tvrd i iskusan momak, koji vrlo taktički ulazi u svaki duel. Nicholson je član poznatog ATT-a i veoma perspektivan član istog, te s pravom nosi ulogu favorita u ovom duelu.

Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb

Oliver Enkamp debituje za UFC na ovom eventu i predstavlja bora od kog domaća publika puno očekuje. Njegov profesionalni skor je 8-0. Na putu ka 9 pobedi mu stoji Nordine Taleb, iskusan borac koji dolazi iz poraza protiv Argentinskog čuda, Santiaga Ponzinibia. Taleb traži povratak na pobedničke staze i u ovaj meč ulazi kao favorit, ali samo na papiru, budući da Enkampa nismo imali priliku da gledamo u okviru najjače svetske promocije.

Abdul Razan Alhassan vs.Omari Akhmedov

Abdul Razak ima savršenih 7-0 u profesionalnim mečevima, a za UFC je debitovao protiv Charlie Warda, krajem 2016.  Meč je ekspresno okončao u 53 sekundi prve runde, nokautiravši protivnika. Abdul je veoma opasan i brz borac. Protivnik, Omari Akhmedov je dugogodišnji član UFC-a, borac koji ima skor 16-4, a dolazi iz pobede protiv Kyle Noke-a, koju je ostvario krajem prošle godine. Abdul je vrlo iskusan  i u stand up borbi i parteru. U osnovi ima sambo kao bazičnu veštinu, i u ovom izuzetno zanimljivom uparivanju važi za favorita.

Ben Saunders vs. Peter Sobotta

Saunders je iskusan borac, sa 30 profesionalnih borbi. Dolazi se dve vezane pobede, nad Court McGee-em i Jacobom Volkmanom. Protivnik Peter Sobotta je u UFC-u odradio 4 meča, od čega 3 pobedom i jedan porazom. Nemački borac u ovom duelu traži nastavak pobedničkog niza i priliku za ostanak u promociji. U ovom uparivanju je teško dati ulogu favorita, ali ako to već trebamo uraditi, onda ona ide Saundersu, na iskustvo.

Misha Cirkunov vs. Volkan Ozdemir

Misha Cirkunov je momak kome se predviđa zlatna UFC budućnost, a dosadašnji skor mu je 3-0, unutar promocije. Pobede je ostvario protiv Nikite Krylova, Alexa Nicholsona, Iona Cutelabe. Misha je odličan u parteru, te je sva tri meča okončao submission tehnikom. Vokan Ozdemir je u UFC-u debitovao pobedom nad Ovince St. Preuxom, čime je prilično iznenadio, budući da je St.Preux važio za velikog favorita tog duela. Ozdemir je taj meč radio u Februaru, a već se vraća u oktagon sa namerom da napravi još jedno iznenađenje, protiv favorita. Cirkunova.

18716699_10211291897404909_1345834180_n

 

Alexander Gustafson vs. Glover Texeira

Šta reći za domaćeg Alexandera Gustafsona koji važi za velikog favorita ovog duela , i momka koji je jedini uspeo da parira nezaustavljivom  Jon Jonesu?! No, Gustafsson se u poslednje vreme ne snalazi baš najbolje, a stručnjaci to pripisuju psihičkom stanju, pre nego bilo čemu drugom. On se od poraza protiv Daniela Cormiera i Anthony Johnsona oporavio pobedom nad Janom Blachkowitzem, ali ipak i u tom meču nismo videli Alexa kakvog znamu. Ipak, pred domaćom publikom popularni Guss ima motiv više, i zasigurno opravdava ulogu favorita. Glover Texeira je težak protivnik, iskusan i tvrd borac, sa skorom 26-5.Poslednji meč je radio protiv Jareda Cannoniera, na UFC-u 208, i odradio jedan od dosadnijih i lošijih duela te večeri. Pobedu je ostvario odllukom sudija. Prethodno je gubio od Rumble Johnsona. Pred nama je vrlo važan meč za oba borca , koji bi odlučio o njihovim šansama za napad na pojas polu teške kategorije.

Nakon pregledanog celog fight carda, stiče se utisak da je ovo event bez jačih ’’imena’’, ako se izuzme main event. No, kvalitet boraca na ovom popisu je izuzetan, u šta će se gledaoci imati priliku da uvere 28.05!