UFC 211

ufc-211-odds-picks

Najjača svetska MMA promocija se ovog vikenda vraća, sa svojom 211 priredbom, koja se održava u Dallasu.  Event predvode teškaši, Stipe Miočić i Junior Dos Santos u svom revanš meču. Pored njih, očekuje nas odličan popis borbi, sa značajnim imenima promocija. Gledaćemo majstora BJJ i parternih tehnika Demiana Maiu, Eddie Alvareaza nekadašnjeg prvaka lake kategorije, Frankie Edgara, aktuelnu šampionku Joannu Jadrzejzcyk… i mnoge druge.

ufc-211-results-and-recap-and-free-live-stream

Dustin Poirier vs. Edie Alvarez

Glavni program otvara meč između visoko rangiranog Dustina Poiriera i nekadašnjeg šampiona Edie Alvareza. Poirier u meč dolazi nakon fenomenalnog nastupa na UFC 208, na kome je zapravo njegov meč bio jedini vredan pomena, a pobeda nad Jim Millerom  proglašena i za meč večeri! Edie dolazi nakon poraza od Conora McGregora, protiv koga je delovao kao bleda senka borca koga znamo. Može li Edie da se vrati u punom sjaju i pruži partije poput onih na koje smo navikli gledjući ga još u Bellator-u,ostaje da vidimo. Poirier je u životnoj formi, te prema mišljenjima stručnjaka važi za favorita ovog duela. Imajući u vidu stil oba borca, očekuje nas pravi vatromet!

pettis-v-cejudo-ufc-211

Henry Cejudo vs. Sergio Pettis

Henry Cejudo u meč sa mlađim bratom tandema Pettis, ulazi sa dva vezana poraza, protiv Josepha Benavideza i Demetriousa Johnsona. Cejudo ovde važi za favorita, pre svega zbog iskustva koje ima, u odnosu na Sergia Pettisa. No, Pettis je momak koga nikako ne treba podceniti! On je vezao tri uzastopne pobede, protiv Johna Morage, Chris Kaledasa, Chris Cariasa, i željan je da seovaj niz nastavi i upotpuni imenom kakvo je Cejudo.

C6gEUbdUIAAqmdh

Frankie Edgar vs. Yair Rodriguez

Frankie Edgar u ovaj meč ulazi nakon poraza od Jose Alda i pobede nad Chad Mendesom. Edgar opravdano nosi uogu favorita, imajući u vidu da su mu jedine poraze u karijeri naneli Jose Aldo i Benson Henderson. U ostalim duelima, Edgar ne zna za poraz. Protivnik, Yair Rodriguez je mlada zvezda u usponu, i momak od koga se mnogo očekuje! Duel sa Edgarom za njega predstavlja prekretnicu karijere i priliku za proboj u vrh kategorije! Trenutno je u nizu od 8 pobeda, uključujući i poslednju, protiv legende ovog sporta, BJ Penna. Ako igde treba očekivati iznenađenje, onda je to svakako ovaj duel a nosilac istog Yair Rodriguez!

demianmasvidal

Demian Maia vs. Jorge Masvidal

Demian Maia je zasigurno najproblematičniji borac UFC rostera! Od njegovih nastupa glava boli ne samo protivnike, već i UFC čelnike! Prvi, nemaju rešenje za njegov besprekoran BJJ i parter gde padaju i momci poput Carlosa Condita. Drugi, zato što Maia već uveliko stoji u redu za prliliku za titulu, ali je organizaciji to vrlo riskantan potez. Sam Maia važi za borca koji ne privlači publiku, već je odbija, a dati takvom priliku za šampionski pojas je veoma hrabar potez. No, bude li i ovoga puta prošao kroz protivnike kao u prethodnim slučajevima, UFC neće imati izbor sem da Maiu konačno upare sa šampionom i daju mu priliku na koju godinama čeka. Jorge Masvidal je borac koji svojim sjajnim stand up-om ruši sve pred sobom! Za sebe u šali kaže da ga UFC koristi kao ’’čistača’’, koji rešava nepoželjne borce. Hoće li Masvidal uspeti da sa leđa skine ’’Brazilsku pijavicu’’, ostaje da vidimo.

033124_211_BoutAnn_1200x1200_Eng

Joanna Jedrzajczyk vs. Jessica Andrade

Ako bi smo sada postavili pitanje ko je najdominantnija dama MMA, u ovom momentu bi to bila  Joanna Jedrzejczyk, koja ne zna za poraz! Iza sebe je ostavila protivnice poput Claudie Gadelhe (X2), Karoline Kowalkiewitz, Carle Esparze… I ovoga puta Joanna važi za apsolutnog favorita protiv Jessice Andrade. Jessica je u pobedničkom nizu, sačinjenom od protivnica kao što su Angela Hill, Joanne Calderwood, Jessica Penne. Jessica je veoma fizički spremna, njeni udarci su veoma precizni i snažni. Očekuje nas uzbudljiv duel dveju dama, za titulu prvaka ženske slamka kategorije.

UFC-211

Stipe Miočić vs. Junior Dos Santos

Sada dolazimo do prave poslastice eventa! Duel aktuelnog šampiona, Stipe Miočića i Juniora Dos Santosa je nešto što se željno iščekuje! Ovoga puta uloga favorita pripada šampionu, Miočiću, od koga se očekuje da se osveti za poraz iz prethodnog duela. Već tada se jasno videlo da Miočić ulazi u žestok niz te da će poboljšavati formu i na kraju stići do titule. To se obistinilo. Dos Santos je uvek opasan, ali se ne može zanemariti utisak da jednostavno njegova brzina i snaga nakon dva duela sa Cainom nisu na istom nivou. JDS dolazi iz poraza protiv Alistara Owereema i pobede nad Ben Rothwelom. Koliko je za ovih godinu dana JDS napredovao, i hoćemo li u subotu svedočiti njegovom sjajnom boxu? Budite budni u noći između subote i nedelje, i saznaćete.