MEGDAN tamo gde mu je i mesto

17759774_1833935720194636_48284956195744758_n

U Novom Sadu će se 22.aprila ove godine odrzati borilački turnir “Megdan”, događaj koji je u svetu MMA i kik boksa već u najavi izazvao veliko interesovanje. Po ideji Alekse Balaševića, koji je ujedno i organizator ovog turnira, “Megdan” će biti održan u duhu našeg nacionalnog identiteta i viteške tradicije, sa željom da se u sportsko nadmetanje utkaju najlepši elementi našeg folklora, od drevne pa sve do najnovije istorije ovog naroda. Pod sloganom “Megdan-tamo gde mu je i mesto”, što pretenduje da borilačku veštinu distancira od nasilničkog ponašanja i uličnih tučnjava, okupiće se borci iz Estonije, Litvanije, Letonije, Iraka, Maroka, Francuske, Rumunije, Grcke i Austrije,kao i gosti iz susednih zemalja, Madjarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne Hercegovine, uz, naravno, prisustvo domaćih megdandžija. Očekuje se 13 profesionalnih, i 4 k1 borbe.

Očekuje se dolazak poznatih UFC, PRIDE i K1 zvezda, od kojih će neke simbolično uzeti učešća i u samom programu turnira, bilo kao članovi žirija za izbor najboljeg takmičara, bilo kao posebni gosti koji uručuju pobedničke pojase, možda baš pobedniku i glavne borbe večeri, meča između Vase Bakocevica i Stefana Zvijera, o kom se u ovom delu Evrope priča već danima. Potvrđen je dolazak legendarnih boraca Gary Goodridge-a i Ernesto Hoosta.

Osvrnimo se na borbe koje najviše privlače pažnju.

Ilke

Srpski borac Aleksandar “Joker” Ilić (7-2-0) se suočava sa rumunskim takmičarem Marinikom “Spartacus” Beženarem u borbi za titulu u srednjoj kategoriji.

cedo

 

U lakoj kategoriji K-1 dela turnira, bosanski kikbokser Čedo Pantić (1-0) suočiće se sa Estoncem Andijem Uustaluom. Iako je jako mlad, tek sedamnaest godina, Estonac je višestruki šampion svoje države u kikboksu i Muay Thai-ju.

slobodan

U još jednoj K-1 borbi lake kategorije sastaće se Slobodan Mijajlović, inače svetski šampion u kikboksu, i rumunski borac Adrian Petenchea.

hasan

U poluteškoj kategoriji MMA borbi, opasni Letonac Hasan Meziev se bori protiv našeg predstavnika Ivana Vicića.

radakovic

U MMA borbi velter kategorije, Marko “Headhunter” Radaković se bori protiv Litvanca Ramunasa Paliunisa.

stefi

U MMA borbi velter kategorije, Stefan Negucić, šampion MFC do 77 kg, će da odmeri snage sa Manias The Rock Vladimirosom iz Grčke.

salam

Jedan egzotičan gost ovog turnira dolazi iz Irana, to je Katab Abd Salam a protivnik će mu biti srpski borac Marko Gucu u perolakoj kategoriji MMA.

petar

U K-1 srednjoj kategoriji Hrvat Petar Jaman dočekuje Ali “Kobru” Kerdija iz Omana.

zver

I borba večeri, duel o kojem se već mesecima priča je borba Vasa Bakočevića i Stefana Zvijeri za titulu u lakoj kategoriji.

Kao što vidite, fight card je spektakularan, sa nekoliko svetskih šampiona i osvajača turnira u MMA i K-1, kao i sa borcima iz celog sveta. Organizatori Megdana su se potrudili da njihov prvi event podigne lestvicu na svetski nivo, tako da nas očekuje borilački spektakl i veče za pamćenje.

Dakle, “Megdan”,22.april, Novi Sad