Revanš Mirka Filipovića i Fjodora Emelianenka

Screen-Shot-2017-03-28-at-14.10.03

Već celu deceniju se priča o legendarnom prvom susretu Mirka i Fjodora, o  duelu u kome je sačinjena istorija. Prvi meč ova dva velikana se odigrao sada već davne 2005. u okviru Pride organizacije, koja je tada bila na svom vrhuncu, okupljavši najbolje što je borilački svet imao priliku da vidi. U tom duelu, koji je trebao da da prvaka teške kategorije, slavio je Fjodor, sudijskom odlukom. Od tada, pa do dana današnjeg ne prestaju spekulacije o revanš meču između dve legende!

Sada, 12 godina kasnije, kao bomba je odjeknula vest da Mirko Filpović namerava da završi karijeru i od borbi se oprosti baš duelom sa Fjodorom Emelianenkom! Mirko je u svojoj izjavi za Hrvatski Dnevnik obavestio javnost o planovima za meč sa Fjodorom:

’’Ne zanima me niko drugi! Želim Fjodora, to je jedina borba koja me zanima! Niti mi fali borbi, niti mi fali novca, ovo je istorija za koju se borim! Da ne verujem da mogu pobediti, ne bih u ovo ulazio.’’

17457841_1292793134121636_176340954333032908_n

Mirko ističe kako je i poslednju operaciju kolena odradio sa namerom da odradi ovaj duel. Na pitanje o mestu održavanja, Mirko odgovara:

’’Pol poziciju za ovaj meč ima Bellator, jer Fjodor sa njima ima ugovor, tako da bi se duel odigrao u Bellatorovom kavezu. Fjodor prvo treba da pobedi Mitrionea, a onda do kraja godine možemo odraditi ovaj meč, dok me još koleno služi. Iz tog razloga sam i išao na operaciju spasavanja kolena. To za mene nije obična borba, već istorija ovoga sporta!’’

A šta na sve kaže Fjodor? Ubrzo po Mirkovom istupanju, oglasio se i Rus, kratkom porukom na svojoj zvaničnoj stranici:

’’Nema problema!’’

Sva je prilika da će Jesen ove godine doneti revanš koji smo svi mi  MMA zaljubljenici iščekivali. Na potezu je Bellator, kao organizator, a više informacija na ovu temu očekujemo početkom naredne sedmice.