TeslaFC4 – REZULTATI

outside b_11

VELIČKOVIĆ POBEDNIK SLOVENSKE BITKE

Pančevačka dvorana ,,Strelište“ juče je bila domaćin ,,Tesla IV – Slovenska bitka“ spaktakla u mešovitim borilačkim veštinama (MMA), gde su snage odmerili najperspektivniji srpski i ruski takmičari. Na programu je bilo deset mečeva a zastupljene su bile sve težinske kategorije. Predstavnici Srbije slavili su u četiri duela.

Pobednik borbe večeri i prvi šampion TeslaFC promocije u velter kategoriji (do 77 kg)  je Novosađanin Bojan ,,Veli“ Veličković (9-2), koji je gušenjem u drugoj rundi savladao Nikolaja Aleksahina (10-3).

Veličkoviću je ovo bio prvi nastup u velter kategoriji, pa su se brojni navijači brinuli da li će skidanje kilaže uticati na sposobnosti mladog Novosađanina. Posle prvih nekoliko trenutaka, Veličković je pokazao da nema mesta za brigu. Diktirao je tempo borbe, zadavao precizne udrce sa distance i uspešno izbegavao napade Aleksahina, koji je osvajač ProFC titule i finalista M-1 turnira. Sredinom druge runde, Aleksahin je pokušao da sprovede borbu u parter i upao u zamku Veličkovića, koji je plasirao odličnu giljotinu i primorao ruskog takmičara na predaju.

–  Ovaj pojas je kruna mog dosadašnjeg rada, dokaz koliko vredno sam trenirao, nagrada za sva odricanja, vreme provedeno daleko od porodice i prijatelja – rekao je Veličković. – Čestitam protivniku i hvala svima koji su pomogli da ostvarim svoj san, a posebno vama koji ste došli da nas podržite.

Uspešan je bio i Milan Žerjal (5-0), po mišljenju brojnih poznavalaca MMA najperspektivniji mladi borac sa ovih prostora. Njegov rival bio je Aleksej Ganenko, Master sporta i šampion Rusije u sambou i nekadašnji šampion Evrope u džudou.

Žerijal je, i pored daleko većeg iskustva u bacačkim disciplinama protivnika, uspeo da atraktivnim bacanjem sprovede borbu u parter sredinom prve runde. Ganenko u ovom segmentu borbe nije imao nikakav odgovor na Žerijalov napad (gušenje, RNC), pa je tapkanjem predao ovaj meč.

Takmičenje je otvorio legendarni Poslednji imperator – Fjodor Jemeljanenko, najdominantniji šampion u MMA istoriji i najtrofejniji takmičar u kombat sambou svih vremena. Jemeljanenku je predsednik MMA saveza Srbije Aleksandar Radosavljević uručio zahvalnicu za pomoć u razvoju srpskog sporta i titulu počasnog predsednika MMA saveza Srbije.

– Pravo je zadovoljstvo što sam opet ovde, među bratskim srpskim narodom. Drago mi je što mogu da doprinesem razvoju sporta u Srbiji, a naročito sam zahvalan što će ovaj turnir biti humanitarnog karaktera – rekao je Jemeljanenko. – Nadam se da između naših naroda nikada neće biti nesuglasica i sukoba, osim u okviru sportskih takmičenja, kao večeras.

D. Popović

 

OSTALI REZULTATI

Alihon Umarov def Stevan Krnjić (TKO u 2)

Enver Salahadinov def Nikola Janjić (TKO u 1)

Magomed Gadži Gaparov des Stefan Bukumirić (KO u 1)

Magomed Ankalajev def Strahinja Denić (3:0)

Oleg Zinoviev def Krsto Bukumirić (KO u 1)

Eldar Atajev def Aleksandar Ilić (2:1)

Vaso Bakočević def Ivan Kazačenko (3:0)

Darko Stošić def  Rizvan Kunijev (3:0)